Sök
aixFOAM-kvantitetskalkylator - Detta är den mängd ljudabsorbent du behöver.

Hur många ljudabsorbenter behöver jag?

För att bestämma mängden ljudabsorbenter som krävs i ett rum bör man först skilja mellan bullerisolering och ljudskydd, som är till för att förbättra rummets akustik.

Ljudskydd inom maskinbyggnad eller fordonskonstruktion handlar alltid om bullerisolering, dvs. största möjliga reducering av bullerutsläpp. För detta krävs riktad ljudisolering. Detta kan man t.ex. åstadkomma genom att ljudisolera hela motorrummet på en maskin eller genom att kapsla in en maskin med så tjocka ljudabsorbenter som möjligt.

När det gäller akustik handlar det emellertid mest om att minska efterklangstiderna och reflektionerna som uppstår i rummet, dvs. det handlar om ljudabsorption. Detta uppnås genom en riktad installation av olika ljudabsorbenter på väggar och i tak.

Installation av ljudabsorbenter - hitta den perfekta placeringen i vardagsrummet
Var ska jag placera ljudabsorbenterna?

Hitta det perfekta läget för dina ljudabsorbenter.

I vår aixFOAM kunskapsartikel får du veta hur du enkelt och smidigt hittar den optimala platsen för dina ljudabsorbenter och vad du bör tänka på i samband med detta. Här presenterar vi spegelmetoden, ritningsmetoden och snörmetoden.
Till artikeln

Dämpa efterklangen – enkelt sätt att beräkna antalet absorbenter

För att hörbart minska efterklangen bör en viss del av rumsytan, dvs. vägg-, golv- och takytan tillsammans, förses med ljudabsorbenter. Vi rekommenderar att du gör detta steg för steg. I de flesta fall är det också praktiskt att börja med taket.

Med lätt efterklang/buller räcker det ofta att utrusta ~ 10 % av vägg- och takytan med ljudabsorbenter. Vid ökad efterklang/bullers kan man förse ~ 20 % och om efterklangen/bullret är kraftigt upp till ~ 30 % av rumsytan med ljudisolering. Om du är osäker hur många ljudabsorbenter du behöver, kan du börja med färre ljudabsorbenter och komplettera dem vid behov. Det sparar inte bara pengar, utan förebygger också överdämpad och konstgjord akustik.

För att bestämma hur många ljudabsorbenter som lämpar sig för ditt projekt kan du antingen använda vår aixFOAM-mängdkalkylator eller kontakta någon av våra aixFOAM-experter för kostnadsfri rådgivning.

Behöver du hjälp?
Kontakt för frågor

Ring eller mejla till oss. Med kostnadsfri rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt lösning på dina akustikproblem.

+49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag
kl. 08:00 - 17:00

sales@aixfoam.se
Dagligen kl. 00.00 – 24.00

aixFOAM Butik

Besök vår aixFOAM-butik och hitta din lämpliga ljudisolering: mindre buller och bättre akustik med ljudabsorbenter direkt från tillverkaren.

Hitta ljudisolering
Callcenter user-circle logout