Sök

Vi förbättrar din akustik - och det har vi gjort i mer än 65 år!

Bullerskydd för rumsakustik och teknisk akustik direkt och prisvärt från tillverkaren

I vår online-butik hittar du högeffektiva akustikelement för alla områden. aixFOAM ljudabsorbenter skapar större trivsel i bostaden och på jobbet samt vid fritidsaktiviteter och restaurangbesök etc. Absorbenterna skapar mer harmoni och reducerar bullret från maskiner, fordon och apparater. Vi har delat upp våra produkter på olika kategorier som gör det enklare för dig att välja. Med kostnadsfri rådgivning genom våra projekterare hjälper vi dig i planeringen av dina åtgärder och ser till att du hittar de ljudabsorbenter som är optimala för dig.

Kleurrijk is beautiful.

Upptäck aixFOAM set för dörrisolering för dörrar i 20 snygga färger och håll buller borta.

Upptäck nu!

Det mest effektiva bullerskyddet någonsin

Med våra aixFOAM Premium absorbenter med brandskydd Plus får du bullerskydd i en ny definition.

Upptäck nu

Den passande ramen för din akustik

Effektivt bullerskydd, vackert och flexibelt som aldrig förr – med den akustiska ramen aixFOAM

Upptäck nu!

Alla bra saker kommer uppifrån

Bullerskydd för innertaket: Upptäck våra ljudabsorbenter för mer lugn och ro och kristallklar akustik!

upptäck nu!

Låga frekvenser - inga problem

Upptäck vår allroundare mot dåligt basljud - för bästa, kompromisslösa ljud.

Köp nu

Arbeta hemma i lugn och ro

Upptäck våra aixFOAM ljudabsorbenter för hemmakontoret.

Upptäck nu!

Vi kan akustik.

Vad döljer sig egentligen bakom aixFOAM? Kom igen, nu kör vi! – Vi tar dig med bakom kulisserna och ger dig en liten inblick i vårt dagliga arbete.

Titta på videon

Speciella servicefrågor

Är du storkund? Behöver du andra leveransmängder än vad webbutiken kan erbjuda? Har du speciella krav på emballage eller särskilda leverans- och leveransvillkor? Prata med oss!

Till kontaktsidan

aixFOAM bullerskydd för rumsakustik och teknisk akustik

Användningsområdena för akustikskum som bullerskydd är många och varierade. Bearbetat till högeffektiva ljudabsorbenter förbättrar materialet rumsakustiken och skapar större trivsel.

Ljudabsorbenter inom rumsakustiken

Vid användning av bullerskydd inom rumsakustiken gäller det oftast att reducera störande efterklanger, att förbättra klangen i rummet och att minska bullret. I vår aixFOAM-butik hittar du akustikelement för bullerisolering samt ljudabsorbenter för ljuddämpning. I vårt sortiment hittar du vägg- och takabsorbenter, bas- och kantabsorbenter, fristående akustikelement samt byggmaterial för stegljuddämpning och bullerisolering.
En god akustik ökar trivseln och bidrar i avgörande utsträckning till välbefinnandet. Med aixFOAM ljudabsorbenter kan rumsakustiken förbättras på ett genomgående sätt.
Till rumsakustiken
Cirkelrunda ljudabsorbenter i taket på ett kontor förbättrar rumsakustiken.

Bullerskydd för fritid, bostad och arbetsplats

På arbetsplatsen får bullerskydd en allt viktigare roll: På kontor och callcenters används ljudabsorbenter för att minska ljudkulissen och stressen från buller, och möjliggöra ett koncentrerat arbete. Även inom industrin har bullerskyddet blivit oumbärligt. aixFOAM ljudabsorbenter i industrihallar och verkstäder sänker ljudtrycksnivån resp. bullervärdena. Hälsofaran p.g.a. bullerbelastning minskar, vilket ökar produktiviteten. För bullerskydd i stora produktions- och hantverkshallar erbjuder vi projektering och realisering av kompletta lösningar, som akustik- eller skärmtak.
Även på offentliga områden såsom skolor, förskolor, sporthallar eller konsertsalar och i bostäder levererar ljudabsorbenter en bättre akustik och ökad trivsel. På barer, restauranger och caféer dröjer sig gästerna kvar längre tack vare god rumsakustik.
Ljudabsorbenter hänger i taket i en industrihall och reducerar buller.
Ljudabsorbenter i industrihallar främjar produktiviteten. Genom akustik- resp. skärmtak kan ljudnivån sänkas betydligt. Våra projekterare hjälper dig kostnadsfritt vid projektering och realisering.

Ljudisolering inom den tekniska akustiken

Inom den tekniska akustiken kommer våra aixFOAM ljudisoleringsmattor till användning i de mest skiftande maskiner och apparater. Våra ljudabsorbenter, som har antingen avtvättbara eller vätskeavvisande ytor, är högeffektiva, smutsokänsliga och robusta vid användning i maskinrum, motorkåpor och -inkapslingar. Hos elapparater minskar aixFOAM bullerskyddselement bullret mycket effektivt. Vad gäller bullerisolering för skeppsbygge används bullerskyddsprodukter i allt högre utsträckning, eftersom bullerskyddet blir allt viktigare inom skepps- och yachtbygge.
Ljudabsorbenter inom teknisk akustik dämpar bullret från maskiner, motorer, fordon, apparater eller anläggningar. Härvid är valet av rätt akustikabsorbenter avgörande.
Till teknisk akustik
En motor ger upphov till buller, en ljudisolering skapar lugn.

Varför bullerskydd och ljudabsorbenter från aixFOAM?

Som tillverkare av förstklassiga bullerskyddselement i akustikskum vet vi på aixFOAM hur viktig, och hur krävande, frågan om ljudisolering är. Med 60 års erfarenheter och fortlöpande optimering av våra förstklassiga akustikskum har vi kunnat ta fram flexibla och samtidigt eleganta bullerskyddselement med höga absorptionsvärden. Du köper dessa direkt och prisvärt från fabriken i vår online-butik. Välj din favorit bland flera olika färger och brandskyddsklasser.
Mycket effektiva ljudabsorbenter
Bullerskydd
högsta
ljudabsorption
Icon Ljudabsorbent med profilerad yta
Ytor
profiler för
urval
Icon Materialtjocklekar för ljudabsorbenter
Höjder
kan väljas
Skum för färgval
Färgurval
enligt önskemål

Akustik möter design – ljudabsorbenter från aixFOAM

En god akustik betraktas numera som ett kvalitetskriterium i modern arkitektur, så även en tilltalande utformning av bullerskyddselementen. Hos oss hittar du enkla, släta (plana) bullerskyddsplattor samt ett stort urval av profilerade ljudabsorbenter, som det klassiska noppskummet, pyramidskummet och ljudabsorbenter med snygg filtyta. Olika monteringsalternativ, som våra bullerskyddsplattor med praktisk självhäftning, underlättar monteringen av ljudabsorbenterna och bl.a. våra hängkassetter i aluminium räknas till de mest populära produkterna bland våra kunder. Med hjälp av våra bullerskyddslement kan du sätta en designprägel vid inredningen av restauranger, HiFi-studior, musikstudior, hemmabio, skolor, förskolor, bostäder, fritidsutrymmen eller läkarmottagningar.
Icon brandskyddsskum
Brandskydd
i olika klasser
Ikon ljudabsorbentens motståndskraft
Skydd
mot smuts
och vätskor
Icon Montering av ljudabsorbenter
Montering
flera
alternativ
Icon ljuddämpare på beställning
Produktion
standardiserad eller
individuell

Alltså: Beställ ditt optimala bullerskydd och ta farväl av bullret!

Välj ditt bullerskydd bland våra aixFAM akustikabsorbenter. Inom rumsakustik kan du välja bland vissa kategorier som ”kontor/callcenter” mellan produkterna i ”Classic Line” och ”Architect Line”. Inom teknisk akustik kan du i kategorin ”maskin-/anläggningskonstruktion” välja mellan ”Classic Line” och ”Engineer Line”. I ”Classic Line“ hittar du basprodukter för ett effektivt bullerskydd. I ”Architect Line“ resp. ”Engineer Line“ har vi sammanställt ljudabsorbenter i utvalda mönster och högre brandskyddsklasser.
En laptop visar aixFOAM-online-butiken med ljudabsorbenter och bullerskyddsprodukter.
Upptäck klassiska bullerskyddsprodukter i aixFOAM ”Classic Line“ eller ljudabsorbenter med exklusivare mönster och förhöjda brandskyddskrav i ”Architect Line“ resp. ”Engineer Line“.
Om du inte hittar den önskade produkten i vår butik, eller om du är osäker i valet av ljudabsorbenter kan du använda vår kostnadsfria rådgivningsservice. Våra projekterare hjälper dig i ditt projekt så att du hittar rätt lösning för just dina behov. Om du så önskar kan vi leverera individuella och skräddarsydda bullerskyddslösningar och ljudabsorbenter för ditt projekt - kontakta vårt serviceteam.
Gratis akustisk rådgivning från aixFOAM

aixFOAM projekterarna nås på telefon eller e-post.

Kostnadsfri rådgivning
aixFOAM Ljudabsorbenter och ljudisolering

Välj bullerskyddsprodukter för din tillämpning.

Till kategorierna
Vad våra kunder säger:
»Bra rådgivning, bra produkt, snabb leverans ... helt enkelt perfekt.«
Frank K., Stuttgart
»Allt perfekt, bearbetningen med de självhäftande filmerna fungerar mycket bra, akustik i rummet i övningsrummet med trummor, gitarrer, bas och ljudsystem.«
Thorsten M., Cottbus
»Perfekt material, allt till min tillfredsställelse.«
Josef M., Bad Peterstal-Griesbach
»Efter förfrågan med aixFOAM på grund av anställningsmöjlighet för mitt projekt via e-post fick jag redan nästa morgon av en mycket vänlig och kompetent kollega ett samtal. Efter vårt telefonsamtal med råd om eventuella användning av absorbenten, visste jag exakt vilken absorber jag kunde använda. Helt enkelt perfekt - tack igen.«
Daniela D., Nellingen
»Mycket bra material för brusreducering av en dieselmotor i båten. Även efter säsongen, ingen försämring, mycket bra isolering av ljudet.«
Stefan K., Potsdam
»När det gäller mitt projekt hade Schalldämmung Wohnmobil olika frågor. Alla frågor klargjordes i förväg via telefon och jag kunde då beställa rätt varor i onlinebutiken. Bearbetningen av mattorna var också mycket enkel och självförklarande. Resultatet: 100 poäng! Jag är väldigt nöjd och det är mycket tystare i husbilen.«
Wolfgang M., Aichstetten
Callcenter user-circle logout