Sök
aixFOAM kunskapsområde - frågor och idéer om ljudabsorbenter

Akustik - definitioner

På följande sidor förklarar vi de viktigaste fysikaliska principerna som är relevanta för akustik och som du bör väga in tillsammans med egna problemställningar för att skapa en funktionell och behaglig ljudmiljö, oavsett om rör sig om industriell akustik eller rumsakustik.

Rumsakustik är en specialvetenskap för god talförståelse och optimal hörupplevelse. Rummets akustik bestäms av andelen direktljud, tidsfördröjningen och riktningen för tidiga reflexer samt av ljudfördröjningen och den rumsliga fördelningen av efterklangen av den totala ljudnivån och efterklangstiden. Beroende på hur rummet används (t.ex. som kontorslandskap, teater, simhall, skolsal) finns det förmodligen en rekommenderad efterklangstid. I annat fall måste akustiska åtgärder vidtas i enlighet med den befintliga rumssituationen.

Inom industriell akustik är det viktigt att dämpa maskin- och produktionsbuller på ett sådant sätt att de allt strängare gränserna i föreskrivna regler för buller följs.

Välj ett ämne här eller använd sökfunktionen. Kontakta gärna oss om du saknar något ämne.

Behöver du hjälp?
Kontakt för frågor

Ring eller mejla till oss. Med kostnadsfri rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt lösning på dina akustikproblem.

+49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag
kl. 08:00 - 17:00

sales@aixfoam.se
Dagligen kl. 00.00 – 24.00

aixFOAM Butik

Besök vår aixFOAM-butik och hitta din lämpliga ljudisolering: mindre buller och bättre akustik med ljudabsorbenter direkt från tillverkaren.

Hitta ljudisolering
Callcenter user-circle logout