Sök

aixFOAM – ljudabsorbenter med perfektion

Vi förbättrar din akustik - och det har vi gjort i mer än 65 år!

I västligaste Tyskland, i Eschweiler i närheten av Aachen (Nordrhein-Westfalen), har aixFOAM sin vår toppmoderna produktionsanläggning, samt även administration och försäljning. I våra ljusa lokaler handlar allting om perfekt akustik överallt och vi vill att våra kunder skall vara helt nöjda. Oavsett om det gäller att förbättra din akustik, eller att minska buller. Vi är din samarbetspartner inom bullerskydd. Kvalitativt förstsklassiga ljudabsorbenter ”Made in Germany“ – det är aixFOAM.

Dina bullerskyddsexperter sedan 1958

Ända sedan grundandet 1958 i Aachen (Nordrhein-Westfalen) har vi arbetat med individuell tillverkning av bullerskydd för tillämpningar inom rumsakustik och teknisk akustik. Konfektionering och förädling av PUR-skum har varit vår kärnkompetens ända sedan starten. På det sättet kan vi kombinera effektiva ljudabsorbenter med tilltalande, moderna mönster.

Akustikskum är det idealiska materialet för ljudabsorbenter. Den porösa strukturen gör det möjligt för bullret att tränga in djupt i materialet där det genom friktion omvandlas till värme som inte är kännbar. Det garanterar en mycket effektiv ljudisolering resp. -dämpning.
Akustikskum är det idealiska materialet för tillverkning av ljudabsorbenter.

År 1998 började vi investera ännu mer resurser i vår maskinpark för att driva på automatiseringen av våra produktionsprocesser och göra tillverkningen av våra ljudabsorbenter ännu effektivare för våra kunder.

En annan milstolpe var flytten till industri- och hantverksparken i Eschweiler 2009. Här byggdes vår nya företagsbyggnad som i framtiden skulle användas till produktion av ljudabsorbenter enligt högsta kvalitetsstandarder. Under åren som följde utvecklades vi till ett av de ledande företagen inom bearbetning och föräldring av akustikskum och vi har hela tiden utökat vårt produktsortiment. Sedan 2015 är vi certiferade av TÜV Rheinland enligt DIN ISO 9001.

Certififierad enligt ISO 9001:2015

För att kontinuerligt vidareutveckla våra potential och konsekvent garantera våra kunders maximala tillfredsställelse har vi infört ett kvalitetshanteringssystem som sedan 2015 kontinuerligt har utvidgats och som dessutom regelbundet har certifierats av TÜV Rheinland som en extern institution enligt ISO-standard 9001.

På grundval av detta utvecklades vi till ett av de ledande företagen inom områdena bearbetning och efterbehandling av akustikskum och utvidgade samtidigt vårt produktsortiment kontinuerligt.

Socialt engagemang och miljöstyrning

Som ett framgångsrikt företag är vi medvetna om vårt sociala ansvar samt om vårt ansvar gentemot vår miljö. Därför är det särskilt viktigt för oss att stödja välgörenhetsprojekt. Du kan läsa mer om detta i vårt avsnitt ”aixFOAM hjälper – vårt sociala engagemang”.

Dessutom arbetar vi ständigt för att agera hållbart och erhöll i juni 2021 certifieringen enligt ISO 14001 för vår miljöstyrning.

I aixFOAM företagsbyggnad sker produktionen av effektiva ljudabsorbenter.
På totalt 6.000 kvadratmer tillverkas våra aixFOAM ljudabsorbenter med hjälp av toppmodern produktionsteknik, individuellt för våra kunder. Här går utveckling, kundrådgivning och produktion hand i hand.

Kundinriktat och individuellt – aixFOAM:s filosofi

Av erfarenhet vet vi att akustik - och därmed förknippande frågor efter rätt bullerskydd eller optimal ljuddämpning - är en mycket komplex fråga som påverkas av många faktorer. Kundorienterad rågivning, samt produktion av kvalitativt förstklassiga bullerskyddslösningar, står i fokus för vårt arbete.

aixFOAM projekterare ger dig kostnadsfri och icke-bindande rådgivning, och hjälper dig att hitta rätt bullerskydd för ditt område inom rumsakustik eller teknisk akustik.
För oss ingår en kostnadsfri rådgivning genom akustikexperter i servicen.

Som producerande tillverkarföretag kan vi - tack vare modern CNC-produktionsteknik - inte bara tillverka standardlösningar, utan kan ta fram små och seriebaserade produkter som kan anpassas helt efter kundens behov och krav.

aixFOAM lydabsorbere fremstilles ved hjælp af topmoderne teknik.
Med hjälp av kvalitativt förstklassiga akustikskum och moderna CNC-skärmaskiner och anläggningar kan vi leverera både standardiserade bullerskyddslösningar och individuella specialprodukter, enligt kundernas önskemål.

Hos oss tillverkas varje bullerskydd individuellt för kunden. Efter din order i aixFOAM-butiken sätter vi igång med tillverkningen av dina ljudabsorbenter som du sedan får levererade direkt från fabriken, självklart i bästa kvalitet.

Samarbetet med välrenommerade logistikpartners och en avancerad logistikapparat gör det möjligt för oss att göra hållbara inköp, att hålla korta leveranstider och att leverera så punktligt som möjligt. Det gäller både för leveranser inom och utanför Tyskland.

Märkeskvalitet
från tillverkaren
„Made in Germany“
Tillverkning
individuellt för dig på
bara några dagar
Erfarenhet
sedan 60 år.
inden for støjværn
Utmärkelse
Certifiering enligt
ISO 9001:2015

aixFOAM som arbetsgivare – entusiasm är ledordet

Vi sätter värde på kvalitet – hos våra ljudabsorbenter, i vår rådgivning och självklart även vår arbetsmiljö. Alla avdelningar - produktion, teknik, försäljning, ekonomi, marknadsföring - måste arbeta hand i hand som ett team och stötta varandra. Vi investerar därför i fortlöpande vidareutbildning och kvalificering för våra medarbetare. Ergonomi och hälsa på arbetsplatsen, snygga profilkläder för samtliga anställda, modern produktionsteknik och IT-utrustning samt prestationsbaserad lönesättning är självklarheter för oss. Vår personal omfattas av ett internt hälsoprogram och kan utnyttja olika aktivitetserbjudanden.

Rumsakustik

Här hittar du bullerskydd som förbättring av rumsakustiken.


Teknisk akustik

Här hittar du bullerskydd för teknisk akustik.


Tillbehör

Här hittar du tillbehör till aixFOAM ljudabsorbenter.


Hjälpsektion

Här hittar du vår aixFOAM-hjälpsektion för frågor och svar runt de vanligaste ämnena.


Callcenter user-circle logout