Sök
aixFOAM - eftermonterad ljudisolering av dörrar för att minska strukturburet och luftburet ljud

Ljudisolering av dörrar i efterhand

Ljudisolering av dörrar och fönster är en speciell utmaning i samband med ljudisolering av byggnader. Till skillnad från massivt murverk vibrerar dessa komponenter relativt lätt och överför ljud. Det är därför en god idé att installera speciella ljudisolerade fönster och dörrar när man renoverar en byggnad. Sådana dörrar och fönster brukar däremot vara relativt dyra. Därför lönar det sig med ljudisolering i efterhand när det gäller vanliga dörrar eller sådana som redan är installerade.

Här nedan följer en del praktiska tips och en korta monteringsanvisning för hur du kan ljudisolera dina dörrar effektivt med våra aixFOAM akustikelement.

Hur minska stomljud och luftburet ljud?

Det händer ofta att dörrar inte stängs helt. Det bildas då ett springa mellan dörrblad och dörrkarm. Genom dessa springor kan buller tränga in direkt i ett angränsande rum i form av luftburet ljud. Här bör du börja med att täta springorna med tätningslister så att de täpps till.

Konstruktionen på moderna dörrar har också den nackdelen att dörrarna har blivit mycket lättare och släpper igenom ljud relativt bra. För att åstadkomma effektiv ljudisolering av en dörr måste ljudöverföringen (stomljudet) minimeras.

Med stomljud menas överföringen av ljudvågor i fasta material. Stomljud uppstår när luftburet ljud fortplantas genom en fast kropp. Detta kan t.ex. leda till att fönster och dörrar blir ljudledande. För riktad reduktion av stomljud skulle man helst behöva ett material som ökar massan hos respektive ljudledande komponent och därmed minskar vibrationerna och oönskade ljudöverföringar.

Ljudisolering av dörrar med aixFOAM ljudisoleringsset för dörrar

För att underlätta ljudisoleringen av dina dörrar har vi hos aixFOAM utvecklat speciella ljudisoleringsset för dörrar för montering i och utanför dörrkarmen. Dessa finns i fyra olika standardbredder och för två standardhöjder. Tack vare den praktiska självhäftande beläggningen kan seten enkelt limmas fast på dörrbladet. För att dörren även i fortsättningen ska kunna användas som vanligt ingår också ett urtag för dörrhandtaget i seten. AixFOAM isoleringssatserna har en yta av akustikfilt och finns i 20 olika färger. De är dessutom certifierade enligt brandskyddsklass DIN 4102 B1. Seten innehåller även monteringshjälpmedel som underlättar installationen samt en detaljerad monteringsanvisning.

Självhäftande isoleringssats för dörrar med filtyta i 20 attraktiva färger
Självhäftande ljudisoleringsset för dörrar

Ljudisolering för dörrar i praktiskt set

Upptäck aixFOAM ljudisoleringsset för dörrar i olika standarddörrmått och en elegant filtyta i 20 snygga färger. Enkel montering – effektiv ljuddämpning.
Till produkten
Självhäftande isoleringssats för dörrar med filtyta i 20 attraktiva färger
Självhäftande ljudisoleringsset för dörrar

Ljudisolering för dörrar i praktiskt set

Upptäck aixFOAM ljudisoleringsset för dörrar i olika standarddörrmått och en elegant filtyta i 20 snygga färger. Enkel montering – effektiv ljuddämpning.
Till produkten

Information om brandskydd vid ljudisolering av dörrar

Vid eftermontering av material för ljudisolering på dörrar bör du, som vid alla akustikåtgärder, strikt följa gällande brandskyddsföreskrifter. Skaffe dig därför information redan i förväg om tillämpliga brandskyddsbestämmelser i din fastighet, så hjälper vi dig att hitta passande akustikelement. I vår aixFOAM-butik på nätet har vi sammanställt gällande brandskyddsegenskaper och all annan produktinformation för alla våra produkter i en översikt.

aixFOAM – din partner för ljudisolering

I vår webbbutik hittar du nästan allt material för ljudisolering av dina dörrar – antingen det gäller isoleringsset för dörrar, ljudabsorbenter eller antibullerfolie. Om du har några frågor eller behöver hjälp med efterföljande ljudisolering av dina dörrar, är du välkommen att kontakta vår servicehotline för en kostnadsfri rådgivning.

Behöver du hjälp?
Kontakt för frågor

Ring eller mejla till oss. Med kostnadsfri rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt lösning på dina akustikproblem.

+49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag
kl. 08:00 - 17:00

sales@aixfoam.se
Dagligen kl. 00.00 – 24.00

aixFOAM Butik

Besök vår aixFOAM-butik och hitta din lämpliga ljudisolering: mindre buller och bättre akustik med ljudabsorbenter direkt från tillverkaren.

Hitta ljudisolering
Callcenter user-circle logout