Sök

Rum för ditt perfekta mässdeltagande

Vi hjälper dig att nå bästa resultat: aixFOAM bullerskydd i mässmontern

  • Reducerade bullerkulisser och mindre oljud i montern
  • Förbättrad akustik för lättare kommunikation med intressenter
  • Mer lugn och utrymme för presentationen av mässmaterialet
  • Bullerskyddslösningar som kan monteras osynligt i mässmontern
  • Anpassningsbara ljudabsorbenter med önskemotiv som ytterligare reklamyta

Här kan du läsa mer om bullerskydd för mässor.

Alla bra saker kommer uppifrån

Bullerskydd för innertaket: Upptäck våra ljudabsorbenter för mer lugn och ro och kristallklar akustik!

upptäck nu!

Det mest effektiva bullerskyddet någonsin

Med våra aixFOAM Premium absorbenter med brandskydd Plus får du bullerskydd i en ny definition.

Upptäck nu

Product Finder

Plats

Tak

Vägg

Golv

Tabell

Optik

Slät yta

Strukturerad yta

Filtyta

Yta av akustiskt tyg

System för fastsättning

Självhäftande

Upphängningssystem

Monteringskassett aluminium, eloxerat

Produkter utan fast montering

Vajersystem

Magnetisk

Bullerkälla

Luftburet ljud, hög frekvens

Luftburet ljud, medelhög frekvens

Luftburet ljud, låg frekvens

Stomljud

Matching products: Återställ Filter

Classic Line

Professional Line

Fler valmöjligheter?

Filtlaminerade akustikelement, klassiska akustikskum och mycket mer finns i vår CLASSIC LINE.

Fler valmöjligheter?

I vår PROFESSIONAL LINE hittar du högre brandskydd, ytterligare konstruktioner, utskrivbara element och mycket mer.

Speciella servicefrågor

Är du storkund? Behöver du andra leveransmängder än vad webbutiken kan erbjuda? Har du speciella krav på emballage eller särskilda leverans- och leveransvillkor? Prata med oss!

Till kontaktsidan

Bullerskydd vid mässbygge – god akustik för din monter

Bullerskydd vid mässbygge har till syfte att skapa en lugn, avslappnad och säljfrämjande atmosfär. På mässor är det viktigt att i lugn och ro kunna presentera sina tjänster och produkter, även om det är mycket trafik och rörelse utanför montern. Men vari består utmaningarna inom bullerskydd för mässhallar och -montrar, och hur kan de åtgärdas?

Vilka utmaningar finns det inom bullerskydd för mässbygge?

Många besökare och många samtal och produktpresentationer gör att ljudnivån i monter- och utställningshallar snabbt rakar i höjden. Stora utrymmen, generösa hallar och hårda material som glas, stål och betong främjar efterklangen resp. ekot i sådana utrymmen och det gör att en obehaglig akustik uppstår. Ljudabsorbenter hjälper till att ta upp buller i omgivningen och att minska ekot.
På mässor kan ljudkulissen vara hektisk och varierad. Många besökare, livliga samtal och produktpresentationer gör att ljudnivån rakar i höjden. Ljudabsorbenter sänker bullernivån i montern och minskar efterklangen i mässhallen.
Det är hektiskt och bullrigt i mässhallen – men med ljudabsorbenter skapas lugn och ro.

Vilka möjligheter till bullerskydd finns det inom mässbygge?

Vid användnin av ljudabsorbenter i mässmontrar eller mässbygge finns det olika varianter som minskar ljudnivå och förbättrar akustiken.

Osynligt bullerskydd i montern

Ljudabsorbenterna kan integreras dolt och osynligt i mässmontern. Bullerskyddsmattorn integreras då som mellanskikt i monterväggarna. För dessa rum-i-rum-koncept lämpar sig plana ljudabsorbenter men även bullerskyddsmattor i akustiktungskum passar mycket bra.

Akustiskt effekt, optiskt tilltalande - synliga bullerskyddslösningar i mässmontern

Självklart kan ljudabsorbenterna även byggas in synligt i montern. I det här fallet är det inte bara den akustiska funktionaliteten som är viktig, utan även ett tilltalande utseende. I vår aixFOAM-butik hittar du högeffektiva ljudabsorbenter i snygga mönster, och kan välja bland olika färger, profiler och ytor.

Förutom de klassiska ljudabsorbenterna i form av plattor kan fristående akustikelement som pelare och skiljeväggar, men även akustiksegel, märkbart förbättra akustiken i montern och minska bullret. Detta element återfinns i vår ”Architect Line“.

Förutom de standardiserade lösningarna i vår online-butik kan vi som tillverkare även producera skräddarsydda bullerskyddslösningar. Med moderna CNC-styrda skär- och fräsmaskiner kan vi tillverka akustikskum i snart sagt alla möjliga former, och anpassa det perfekt till dina mässbehov. För mer information, kontakta gärna våra projekterare för en kostnadsfri rådgivning.

God akustik i mässmontern skapar utrymme för många lyckade samtal med kunder eller partners.
Bullerkulissen på mässan: Ljudabsorbenter i mässmontern skapar lugna zoner i en hetisk mässmiljö. Det finns ingen viktigare för kvalificerad kund- och partnervärvning som en lugn plats med god samtalsatmosfär.

Individuellt tryckta ljudabsorbenter som reklamyta

En särskild höjdpunkt i mässmontern är individuellt tryckta akustiktavlor eller fristående akustikpelare. Dessa återfinns i vår ”Architect Line“. Med dessa särskilda ljudabsorbenter har du möjlighet att själv utforma bullerskyddet i din monter. Du kan låta trycka absorbenterna med snart sagt valfritt motiv, t.ex. din företagslogotyp. Använd ljudabsorbenterna i montern som en extra reklamyta.

Hur kombinera bullerskydd med mäss- och utställningshallar?

Ljudabsorbenter som förbättrar akustiken och skapar större besökskvalitet för gäster och utställare är inte enbart en fråga för mässbyggare. Även i mässhallar eller showrooms kan bullerskydd vara till stor hjälp. Absorbenterna tar upp buller ur omgivningen och förkortar efterklangstiden i rummet. Det gör att överlagringen av de många ljudkällorna kan dämmas upp, vilket förbättrar kommunikationen. I praktiken har fritt svävande akustikelement under halltaket visat sig vara optimal lösningar.
För att du skall hitta rätt bullerskydd för din mässhall rekommenderar vi vår kostnadsfria akustikrådgivning. Mer om bullerskydd i hallar finns även i vår aixFOAM kunskapssektion (tysk).

Till inlägget (tysk)

Ljudabsorbenter i mäss- eller utställningshallens tak reducerar bullret och skapar god akustik.

Vilken roll spelar brandskyddet i valet av ljudabsorbenter till mässmontern?

Valet av passade ljudabsorbenter bestäms i avgörande utsträckning av de brandskyddsföreskrifter som gäller för de utrymmen där mässmontern står. Därför är det bra att redan före köpet av absorbenter och före monterbygget ta reda på gällande brandskyddsbestämmelser.

Våra aixFOAM ljudabsorbenter finns i olika brandskyddsklasser. Absorbenterna med beteckningen ”MH“ i vår ”Architect Line“ är t.ex. certifierade enligt brandskyddsdirektiv DIN4102 B1. Detta gäller för publika och kommersiella byggnader, och i regel räknas även mässhallar dit.

Varför är bullerskydd från aixFOAM det bästa valet för mässbygget?

När du vill skapa en avstressad och säljfrämjande atmosfär i din mässmonter, behöver du en professionell samarbetspartner inom bullerskydd. Som tillverkare med 60 års erfarenhet producerar vi kvalitativt förstklassiga ljudabsorbenter ”Made in Germany”, och vi vet vad som krävs för ett lyckat mässdeltagande. Genom en löpande vidareutveckling av våra produkter och med lyhördhet för kundens behov kan vi erbjuda dig effektiva ljudabsorbenter med tilltalande mönster.

Förutom standardiserade lösningar i form av plattor levererar vi även skräddarsydda delar för bullerskydd av din monter. Beskriv dina önskemål i en kostnadsfri akustikrådgivning med våra projekterare.

Mycket effektiva ljudabsorbenter
Bullerskydd
högsta
ljudabsorption
Icon Ljudabsorbent med profilerad yta
Ytor
profiler för
urval
Icon Materialtjocklekar för ljudabsorbenter
Höjder
kan väljas
Skum för färgval
Färgurval
enligt önskemål
Icon brandskyddsskum
Brandskydd
i olika klasser
Icon Montering av ljudabsorbenter
Montering
flera
alternativ
aixFOAM ljudabsorbenter minskar inte bara bullret i din mässmonter, utan förbättrar även akustiken och kommunikationen. Det stora antalet varianter i form och färg på våra produkter ger ditt mässdeltagande en extra touch. Välj bland flera ytprofiler och monteringsalternativ – t.ex. de eleganta monteringskassetterna i aluminium – och hitta din favorit. aixFOAM bullerskyddsmattor kan också levereras med praktisk självhäftning, så att monteringen blir en barnlek. Våra bullerskyddsprodukter finns dessutom i olika brandklasser och ger den säkerhet som krävs i en nödsituation.

Alltså: Beställ det perfekta bullerskyddet till ditt mässbygge!

Välj rätt bullerskydd till din mässmonter bland våra aixFOAM-produkter, eller använd vår kostnadsfria rådgivningsservice. Våra projekterare hjälper dig att hitta rätt lösning för din mässmonter, din mässhall eller showroom.

Självklart kan du också använda frågefunktionen för artiklarna i vår ”Architect Line” om du redan har bestämt dig för en bullerskyddsprodukt. Vi skickar dig då en personlig offert, eller ringer dig.

Gratis akustisk rådgivning från aixFOAM

aixFOAM projekterarna nås på telefon eller e-post.

Kostnadsfri rådgivning
aixFOAM Ljudisolering för mässbyggen

Här hittar du bullerskyddsprodukter för mässmonter, mässhall eller utställningslokal.

Till produkterna
Även detta kanske är intressant?
Även detta kanske är intressant?
Även detta kanske är intressant?
Callcenter user-circle logout