Sök
aixFOAM  Akustiknoppskum - Med noppor mot buller

De olika brandklasserna för aixFOAM ljudabsorbenter

Akustikabsorbenter utan brandskyddstillsats

Akustikabsorbenter utan brandskyddstillsats används där brandskyddsåtgärder inte är relevanta. Beroende på var ljudabsorbenterna ska sitta och hur de ska användas (i närheten av elektriska komponenter, vägguttag, element o.s.v.) bör du överväga om du behöver ljudabsorbenter med brandskyddstillsats. Som tillverkare av kvalitativa ljudisoleringselement erbjuder vi lösningar i olika brandskyddsklasser, upp till svårantändliga akustikelement enligt DIN4101 B1. För att undvika att akustikelementen kommer att användas på felaktigt sätt rekommenderar vi alltid våra kunder att kontakta någon sakkunnig, exempelvis en arkitekt eller kommunens byggnadskontor.

DIN 4102 B1

I DIN 4102 definieras brandegenskaperna hos byggmaterial och byggkomponenter. Det är den klassiska standarden som används tillsammans med de tyska delstaternas byggförordningar och som definierar brännbarhetsgraden hos byggmaterial samt brandmotståndskraften för byggkomponenter. Brandskyddsklass B1 är den högsta möjliga brandskyddsklass som akustikskum utan tillsats av icke-mineraliska beståndsdelar kan uppnå. Akustikskum med denna brandskyddsklass är självsläckande. Hit räknas våra härdade akustikskum i Architect Line eller Engineer Line i nätbutiken. Gällande teststandard finns här tillgänglig för nedladdning.

DIN 4102 B2

I DIN 4102 definieras brandegenskaperna hos byggmaterial och byggkomponenter. Det är den klassiska standarden som används tillsammans med de tyska delstaternas byggförordningar och som definierar brännbarhetsgraden hos byggmaterial samt brandmotståndskraften för byggkomponenter. Material i brandskyddsklass B2 betraktas som normalt antändliga men brinner ganska långsamt. Gällande teststandard finns här tillgänglig för nedladdning.

FMVSS 302 DIN 75200

Akustikskum med brandskyddsklass FMVSS 302 används huvudsakligen inom fordons- och maskinbyggnad. Genom tillsats av flamskyddsmedel har man sänkt hastigheten för flamspridningen vid en brand. (4 tum/minut)
Gällande teststandard finns här tillgänglig för nedladdning.

UL94 HF1

UL 94, en provningsföreskrift för bedömning av brandegenskaperna hos polymera material, är en av de viktigaste förutsättningarna för handel med elektriska apparater och andra elektroniska tillämpningar till USA, Kanada och Mexiko. Dessa akustikskum är självslocknande och ej droppande.
Gällande teststandard finns här tillgänglig för nedladdning.

FAR 25.853

FAR 25.853 vertical burn test (vertikal brinnhastighet) har genomförts av Lufthansa Technik Laboratorien i Hamburg och dokumenterats enligt testcertifikatet från Lufthansa Technik AG, testnummer 6040/2005. Här rör det sig om ett av tyska luftfartsverket godkänt certifikat vid namn Flammability Material Test Certificate FAR25.853. Mot en provkropp riktas en bunsenbrännarlåga i 12 sekunders tid i vertikal riktning (800 C°). Lågan måste slockna av sig själv efter 15 sekunder och får inte ha spritt sig mer än 8 tum (203 mm).
Gällande teststandard (testresultat för aixFOAM akustikskum) finns här tillgänglig för nedladdning.

Vi ber om förståelse för att vi som tillverkare inte kan lämna någon rekommendation för en brandklass. Vi rekommenderar att man stämmer av den erforderliga brandklassen med ansvariga instanser (lokala myndigheter).

Behöver du hjälp?
Kontakt för frågor

Ring eller mejla till oss. Med kostnadsfri rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt lösning på dina akustikproblem.

+49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag
kl. 08:00 - 17:00

sales@aixfoam.se
Dagligen kl. 00.00 – 24.00

aixFOAM Butik

Besök vår aixFOAM-butik och hitta din lämpliga ljudisolering: mindre buller och bättre akustik med ljudabsorbenter direkt från tillverkaren.

Hitta ljudisolering
Callcenter user-circle logout