Sök
aixFOAM filttygsrullar - ljudabsorbenter för förbättrad akustik

Bullerskydd för apparater och maskiner

Ljuddämpning och ljudisolering av maskiner och apparater har idag blivit en viktig fråga i takt med en ökad säkerhetsmedvetenhet. Anledningen är att för mycket buller på arbetsplatsen eller privat ofta leder till hörselskador. Speciellt apparater/maskiner genererar en betydande mängd buller på grund av tekniken och konstruktionen. Ljudisoleringen av apparater eller apparatskåp är ofta otillräcklig eller existerar inte alls, eftersom man inte tagit hänsyn till tillräcklig ljudisolering i planeringen.

Bullerreducerande åtgärder bör vidtas för att skydda hörseln.

Speciella akustikskum kännetecknas inte bara av sin exceptionellt goda ljudisoleringsförmåga, utan erbjuder också rätt lösning på nästan alla akustiska problem tack vare enkel hantering och otaliga variationsmöjligheter.

När man väljer lämpligt akustikskum bör man vara noga med hur det ska användas eftersom inte alla akustikskum är lämpliga för alla akustiska problem.

aixFOAM kompositskum HEAVY Duty Tec är mycket lämpligt för absorption av medellåga till låga toner och svaga vibrationer – medan vårt aixFOAM noppskum WAVER Tec är bättre lämpat för isolering av mellanhöga till höga toner. Vår aixFOAM SH0011 anses vara en allroundprodukt bland absorbenterna. Den absorberar ljud utmärkt inom nästan alla frekvenser och är därför överlägsen på alla tillämpningsområden.

Nästan alla våra produkter kan kombineras med olika akustikelement.

Släta akustikskum kan exempelvis förses med olika ytkascheringar, vilket inte bara förändrar det visuella intrycket, utan också de tekniska egenskaperna hos akustikskummen.

Ett alternativ är att använda akustikfilt av hög kvalitet.  aixFOAM BLACK Tec är därför optiskt tilltalande och låter vätskor rinna av som pärlor. Eftersom akustikfilten finns i så många olika färgvariationer bortfaller den dyrbara och komplicerade infärgningen av akustikelementen.

Det går också att få akustikelementen med mikroperforerad yta (PERFORmance). Alla beläggningar ger våra produkter ett unikt utseende samtidigt som de är mycket lätta att sköta och tvätta.

Vår aixFOAM SILVER Silence kan till exempel beläggas med tunn aluminiumfolie i en specialprocess. Beläggningen skyddar inte bara den ljudabsorberande kärnan från stänkande vätskor och smuts, utan är också ett komplement till de absorberande egenskaperna. Därmed kan SILVER Silence:an också absorbera högre frekvenser.

Med de senaste CNC-skärmaskinerna och fräsarna kan aixFOAM ljudabsorbenter formas till nästan vad som helst och bidrar till hög produktivitet, lönsamhet och effektivitet. Tack vare en exakt bearbetning och flexibla alternativ till eftermontering likaväl som produktionsmontering av serieenheter, kan den tas fram i otaliga varianter för alla tillämpningsområden inom industri, handel och hantverk. Vi kan när som helst producera gjutna delar i små, medelstora och stora serier.

Med det självhäftande skiktet på ljudabsorbentens baksida är det ingen konst alls att montera den samtidigt som den kan användas inom alla maskinområden.

Effektiviteten hos våra aixFOAM-absorbenter har testats i samarbete med RWTH Aachen. Testa själv våra produkter och låt dig imponeras av vår omfattande erfarenhet inom ljudisolering och ljudskyd. Vi hjälper gärna till med att hitta lämplig akustiklösning, anpassad till ditt behov av ljudisolering.

Prata med oss!

Behöver du hjälp?
Kontakt för frågor

Ring eller mejla till oss. Med kostnadsfri rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt lösning på dina akustikproblem.

+49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag
kl. 08:00 - 17:00

sales@aixfoam.se
Dagligen kl. 00.00 – 24.00

aixFOAM Butik

Besök vår aixFOAM-butik och hitta din lämpliga ljudisolering: mindre buller och bättre akustik med ljudabsorbenter direkt från tillverkaren.

Hitta ljudisolering
Callcenter user-circle logout