Akustiktungskum för ljuddämpning (SH0071)
Akustiktungskum för ljuddämpning (SH0071)
Art.nr.: SH0071
Akustiktungskum för ljuddämpning (SH0071)
Art.nr.: SH0071

Akustiktungskum för ljuddämpning (SH0071)

Art.nr.: SH0071

Glatt tungskum absorptionsplattor

 • Yta: Glatt (100 cm x 50 cm)
 • Färg: multi
 • Tillämpning: Maskininneslutning, dämpning av marina motorer, motorrum, maskindämpning

I 4 enkla steg till din perfekta akustik:

* Required Fields

Sorry, the maximum amount you can order is 10000.

Sorry, the minimum amount you can order is 1.

1 Pack = = 1
Klar konfigurerad? Här fortsätter det
Ditt val:
Kontakta oss. Vi ger dig råd om produkter och tillämpningsmöjligheter.

Telefon: +49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag, kl. 08:00 - 17:00

Email: sales@aixfoam.com
24 timmar om dygnet
Vad finns i boxen?
Du får totalt 1 förpackningsenheter med följande innehåll:

Akustiktungskum för ljuddämpning (SH0071)
Art.nr. SH0071

1 Pack =
= 1
93,06 €
inkl.. 19 % Moms

Akustiktungskum absorptionsplattor för effektiv ljuddämpning

FormatHöjdAbsorptionsgrad enligt DIN 52212
i mm i mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 20 0,09 0,38 0,71 1,03 1,05 0,81
1000 x 500 30 0,16 0,55 0,86 1,11 1,00 0,75
1000 x 500 40 0,19 0,79 1,14 1,11 0,91 0,85
1000 x 500 50 0,36 0,98 1,15 1,01 1,03 0,87

 

Egenskaper, ljuddämpning för absorptionsplattor i tungskum

 • Mycket goda absorptionsegenskaper tack vare den höga vikten.
 • Idealiska för ljudisolering, bullerdämpning och stomljudseliminering inomhus.
 • Hög beständighet med bibehållen elasticitet.
 • Kan lätt skäras till med kartongkniv.


OBS
Vi vill hänvisa till att dessa aixFOAM - ljuddämpningsmattor alltid tillverkas orderbaserat genom ett stort antal tillval som vi som tillverkare erbjuder. Därigenom får varje kund sin personliga aixFOAM - ljudabsorptionsprodukt som tillverkas explicit enligt dennes önskemål för dennes behov och dennes miljö.

Tolerans
Vi tillverkar denna produkt enligt DIN 7715 del 5 P3.

Förpackningsenhet
Beroende på materialtjockleken visas förpackningsenheten i fältet ”Format”.
aixFOAM absorptionsplattor med tungskum är bullerskyddsmattor som har en mycket hög vikt och därför en briljant förmåga att absorbera främst låga frekvenser. Det finns olika alternativ för monteringen av dessa ljuddämpningsmattor. Bullerskyddsmattorna med självhäftning är mycket användarvänliga när det gäller monteringen. Baksidan förses med ett limskikt och täcks med ett specialpapper som helt enkelt dras bort före limningen. Monteringen av bullerskyddsmattorna blir lekande lätt och kan utföras även av hemmafixare utan större krav på hantverksskicklighet. Förutom att bullerskyddsmattorna kan monteras självhäftande, kan de också sättas upp i monterings-/hängkassetter. Dessa levereras förmonterade och monteras enkelt med hjälp av s.k. vibrationsbultar. aixFOAM absorptionsplattor med tungskum används till ljudisolering på de mest skiftande områden - där traditionella metoder inte räcker till eller inte går att tillämpa. De är idealiska för maskininkapslingar, inkapsling av motorer, isolering av maskinrum och motorrum. Dessutom passar aixFOAM absorptionsplattorna med tungskum briljant till isolering av dörrar.

Färg
Multi

Monteringsalternativ
aixFOAM Självhäftande utrustning
Absorbenternas baksida förses maskinellt med ett lösningsmedelsfritt limsystem och täcks med ett papper. Liner-papperet måste dras bort av kunden före limningen.
  
aixFOAM tungfoliekaschering
Tung, mycket böjlig folie utan stomme, mineralfylld. Akustiktungfolien har en ytvikt som ligger över genomsnittet, varvid djupa frekvenser och materialvibrationer tas upp. Tungfoliens sammansättning ger den dess utmärkta dämpningsegenskaper, även i låga temperaturer. Dessutom är materialet utrustat med flamhämmande egenskaper som kascheras i detta alternativ som basmaterial under din aixFOAM basprodukt. Som alternativ kan aixFOAM tungfolien SH0131 levereras även som enskild produkt (se artikelöversikt).    

Bearbetningsinformation, akustiktungfolie
Våra tungfolier är utrustade med ett specialutvecklat, förstklassigt limsystem. Tungfolien skall limmas fast med självhäftningen endast på glatta ytor i makroområdet (plåt, aluminium etc.). På grova underlag begränsas självhäftningseffekten, och kan användas endast som monteringshjälp. Exakt information återfinns i våra tekniska datablad som vi skickar vid förfrågan kostnadsfritt.

aixFOAM monterings-/hängkassett
Detta utgör ett mycket bra monteringsalternativ. aixFOAM kassetterna tillverkas i eloxerad aluminium och gör varje aixFOAM basprodukt till en absorbent i premiumklassen. I detta alternativ finns möjlighet att montera absorbenten på högkant, liggande eller svävande från taket, och givetvis går den alltid att demontera igen. aixFOAM monterings- och hängkassetten förses i fabriken med aixFOAM den absorbent du har valt. Som alternativ finns monterings-/hängkassetten obestyckad som särskild produkt i olika förpackningsenheter i kategorin ”Tillbehör”. För professionell montering återfinns i kategorin "Tillbehör" aixFOAM vibrationsbultar eller som alternativ aixFOAM upphängningssystem. Ökad akustisk effekt! aixFOAM Ur fysikalisk aspekt har monterings- och hängkassetter, förutom en statiskt bärande uppgift, egenskapen att genom den s.k. motvibrationseffekten kunna absorbera låga akustiska frekvenser och därigenom kraftigt öka absorptionsgraden hos den aixFOAM ljudabsorbent (resonator) som man har valt i lågfrekvensområdet.Viktig information om detta återfinns i artikeln aixFOAM Monterings-/hängkassett i artikelområdet "Tillbehör".

Materialalternativ
Brandklass FMVSS302 DIN 75200 (se grundkunskaper akustik - brandklasser)
De angivna brandklasserna avser endast det valda akustikskummet. Hos akustikskumplast som är certifierad enligt brandklass DIN 4102 B1 eller B2 kan vi regel också bekräfta brandklassen med självhäftningsutrustning.
En detaljerad förteckning över de olika brandklasserna återfinns i våra tekniska datablad.

Formatalternativ
Varje aixFOAM produkt finns i olika materialtjocklekar och därmed förknippade förpackningsenheter.

Rekommendation
Under ”Priser” erbjuder vi en tungfoliekaschering som tillval. Väljer du detta alternativ erhåller du en produkt som absorberar dels luftljudet, dels stomljudet.

Användningsområden

 • Maskininneslutningar
 • Bullerskydd i bygg- och lantbruksmaskiner
 • Motorrumsdämpning
 • Bullerskydd i maskinrum
 • Ljuddämpande dörrar

Vi rekommenderar följande tillbehör som passar till denna produkt: