Sök

Bullerskydd för innertaket

Upptäck takabsorbenter från aixFOAM för mer lugn och kristallklar rumsakustik!

  • Takabsorbenter, akustiksegel, ljuddämpningsplattor för nedpendlade undertak eller rastertak – aixFOAM ljudabsorbenter för alla innertak
  • Förbättrad akustik och en bättre vistelsekvalitet även i öppna utrymmen
  • Minskad bulleröverföring via innertaket
  • Mindre efterklang och ljudreflektioner från hårda material
  • Moderna och estetiska mönster i olika färger och former
  • Smarta monteringslösningar: Självhäftande takabsorbenter eller lösningar för häng-/linsystem

”Våra självhäftande tak-set är högeffektiva och enkla att montera. Min absolut bästa rekommendation för moderna rum med höga krav på buller- och brandskydd!”

Självhäftande akustiktaksetThomas Stollenwerk
teknikchef, aixFOAM

Om produkten

Förstklassig akustik i ett praktiskt set

Upptäck våra linsystem tak-set med förstklassiga ljudabsorbenter för rumsstorlekar från och med 10 m²!

Köp nu!

Vår bästsäljare för bullerskydd för innertak

Upptäck våra fyrkantiga ljudabsorbenter för att isolera ditt innertak!

Köp nu!

Product Finder

Plats

Tak

Vägg

Optik

Slät yta

Strukturerad yta

Yta av akustiskt tyg

Filtyta

System för fastsättning

Upphängningssystem

Självhäftande

Monteringskassett aluminium, eloxerat

Vajersystem

Produkter utan fast montering

Magnetisk

Bullerkälla

Luftburet ljud, hög frekvens

Luftburet ljud, medelhög frekvens

Luftburet ljud, låg frekvens

Matching products: Återställ Filter

Classic Line

Professional Line

Fler valmöjligheter?

Filtlaminerade akustikelement, klassiska akustikskum och mycket mer finns i vår CLASSIC LINE.

Fler valmöjligheter?

I vår PROFESSIONAL LINE hittar du högre brandskydd, ytterligare konstruktioner, utskrivbara element och mycket mer.

Akustiktak - bullerskyddselement

Här hittar du ett urval av våra högkvalitativa bullerskyddselement – speciellt anpassade till akustiktak

Värt att veta från praxis

Våra akustikelement kan enkelt placeras i gängse undertak.

Du kan limma fast våra akustikplattor i taket eller låta dem hänga ned ifrån taket med hjälp av vår särskilda akustikram. Läs mer om monteringsalternativen.

Kontrollera brandföreskrifterna så att vi kan erbjuda dig en optimal lösning.

Vi står gärna till tjänst med kostnadsfri rådgivning.

Hur kan aixFOAM hjälpa till?

aixFOAM erbjuder dig mycket effektiva akustikabsorbenter för uppgradering av innertak när det gäller ljud och design. Om du inte hittar vad du söker så är det bara att kontakta oss. I egenskap av tillverkare erbjuder vi din speciallösning gärna och icke-bindande.

Uppgradera befintliga undertak med akustikabsorbenter

aixFOAM Akustikdecke Abhangdeckenelement ROOFER / ROOFER Maya
Akustiktaket är inte bara en utbredd lösning inom industrin, det används också ofta inom den privata sektorn eller i offentliga inrättningar. Med en mycket liten monteringsinsats kan det befintliga undertaket göras om till ett högeffektivt akustiktak. Eftersom ljudet breder ut sig inte bara i rummen utan även mellan dessa på ett störande sätt, rekommenderar vi att man förser taket med en ljudisolering just i hus där olika grupper av människor bor, detta för att uppfylla kraven från de enskilda parterna.

Förbättra livskvaliteten med ljuddämpningstak i bostaden

Huvudsyftet med ett akustiktak i lägenheten är att dämpa ljudet i rummen och därmed kraftigt minska störande efterklang. För att bryta ljudets överföringsväg och minimera reflexer är det till hjälp att som första steg ljudisolera innertaket.

I äldre byggnader där det inte går att montera bullerskydd som ”flytande golv” rekommenderas det att man förbättrar ljudisoleringen i rum med högt i tak i efterhand genom montering av ett undertak. I stället för den vanliga gipsskivan kan aixFOAM-akustikelement sättas in i vanliga undertak som finns i handeln. Man har dessutom möjligheten att klä in endast vissa delar med hjälp av akustikplattor i innertaket, så att man optimerar innertakets bullerskydd på detta sätt.

Alternativt har aixFOAM ett antal olika akustikelement tillgängliga för taket, som kan limmas direkt i innertaket eller hängas upp med hjälp av ett ramsystem. För att minska efterklangstiden med hjälp av ett akustiktak kan man använda kvadratiska ljudabsorbenter med avfasade kanter. Ljubabsorbenter med glatt yta är mycket väl lämpade för läggning med skuggfog.

Montering av ett ljudskyddstak på kontoret

Kontorslokaler som tenderar att ha långa efterklangstider och en hög bullernivå på grund av den ofta ljudreflekterande inredningen, samt ett stort antal olika ljudkällor, kan också förses med akustiktak i efterhand. Här lämpar sig taksegel mycket bra för ljudisoleringen och de finns i ett stort antal färger. Bullerskyddselementen, överdragna med akustiktextil, för kontorstak har liknande effekt som akustikundertak eller limmade akustiktakplattor. Designen hos bullerskyddande taksegel går att variera så att akustikelementen för kontorstak utan problem kan anpassas till rummets rådande miljö.

Akustiktak för förskola och skola

Rop, skrik, hopp, spring, sång, lek med leksaker – på förskolor, i sporthallar etc. finns det ett storta antal olika ljudkällor som kan komma att kräva montering av takljuddämpningsplattor eller montering av ett akustiktak. Till detta kommer ljud från värme- och ventilationsanläggningar, sanitetsutrymmen, stols- och bordsben som skrapar i golvet samt stängande skåp- och rumsdörrar. Trafikljud, buller från byggarbetsplatser och oljud från gräsklippare tränger in utifrån. Allt detta skapar sammantaget en kraftig ljudvolym som ofta upplevs som en påfrestning och som gör det nödvändigt att montera in en absorbent för ljuddämpning i innertaket.

På förskolor kan akustiken exempelvis bli klart bättre med taksegel. Vad gäller färgsättning och effektmångfald finns det knappt några gränser för inredningskreativiteten. Dessutom kan uppspänningen tryckas med barnanpassade motiv och tilltalar då garanterat även de allra minsta.

Täckplattor för bullerskydd ger lugn och ett behagligt inlärningsklimat även i de mest högljudda klassrummen. För att eftermontera ett akustiktak i skolan är det lämpligt att dra in ett vanligt undertak kombinerat med aixFOAM-akustikelement på grund av att rummen har högt i tak. En installation med hjälp av monteringshängkassetter som hängs upp med en vajerkonstruktion från rumstaket och kan placeras mycket nära ljudkällan är också tänkbar.

Frågor?

AixFOAM-teamet står gärna till tjänst för att sammanställa ett lämpligt erbjudande för ett akustiktak. Kontakta oss via e-post på sales@aixfoam.se eller via telefon. Telefonnumret hittar du uppe till höger.

Läs mer?

Läs mer om ljudisolering för innertak i vår kunskapsguide för aixFOAM.

Ljudisolering för taket - akustiska tak och takabsorbenter
Till guideboken
Callcenter user-circle logout