En behandling för öronen
Vår ljudisolering för restauranger, klubbar och barer bjuder gästerna att dröja kvar.
 • Förbättrad akustik och mindre ljud för enklare kommunikation
 • Mer bekväm konversationsatmosfär och högre kvalitet för dina gäster
 • Ljuddämpare i tilltalande mönster, olika färger och former
 • Ljudskydd enligt gällande brandbestämmelser
 • Ideal även för eftermontering i befintliga rum
Läs mer om ljudisolering för en restaurang, bar, café eller diskotek.
Gratis samråd
Vi är här för dig!
Dra nytta av vår service och få gratis råd! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH006

  Moderna ljudabsorbenter med färgsatt textilyta  

  • Akustisk kärna i antracit med lättskött filtyta
  • Storlek 100 x 50 cm i olika materialtyper
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Finns i 20 färger, från trendigt-elegant till klassiskt-modernt
  • Olika ...

  från
  88,96 €
  Pris per förpackningsenhet
  inkl.. 19% moms
 2. Art.nr. SH006Round

  Akustikabsorbent med färgsatt textil yta

  • Form: cirkel/ellips
  • Finns i 20 färger, från trendigt-elegant till klassiskt-modernt
  • Olika materialtjocklekar och brandskyddsklasser
  • Tillämpning: Ljudisolering på kontor, callcenter, i bostad, på läkarmottagning, ...

  från
  127,62 €
  Pris per förpackningsenhet
  inkl.. 19% moms

Bullerskydd på restaurang, klubb eller bar

Här hittar du ett urval av högeffektiva bullerskyddslösningar så att din restaurang blir tystare.

Akustiktips för den tysta restaurangen

 • Våra akustikabsorbenter kan integreras optimalt i all rumsinredning tack vare den diskreta formen.
 • Ljudabsorbenter kan också monteras osynligt under bord och bänkar för att dämpa ljud.
 • Absorbentmattorna kan monteras av kunden själv på ett enkelt sätt tack vare självhäftningen, då som permanentlösning, eller som alternativ i monteringskassetter, som en tavla.
 • En extraordinär design utgör vår vägguppspänning som kan infogas som permanentlösning i varje rumsinredning.
 • Kontrollera brandskyddsbestämmelserna i förväg så att vi kan erbjuda dig en lösning som passar perfekt.
 • Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Med optimal akustik skapar du atmosfär på restaurangen

Chansen att lyckas i affärer är väl aldrig så avhängig av atmosfären i lokalerna som på en restaurang. Det är inte bara läget och inredningen som spelar en viktig roll, utan även akustiken.

Med våra ljudabsorbenter ser vi till att inte alltför högt ljud påverkar gästernas välbefinnande.

Få fler kunder med akustikelement

Ljudisoleringen på en restaurang kan förbättras med effektiva ljudarbsorbenter. Den ljudreflekterande ytan förminskas och bullerskyddet för restaurangen optimeras. Gästerna trivs bättre och det ger utrymme för samspråk.
En ljudtrycksnivå över 80dB(A) skapar en bullrig miljö på restaurangen. Vill man kunna tala med varandra måste man överrösta bullernivån. Det gör ljudnivån ännu högre - en ond cirkel uppstår.

Just för bullerskydd på restauranger erbjuder aixFOAM effektiva ljudisoleringslösningar. Tack vare den optiskt harmoniska exteriören kan ljudabsorbenterna fästas i tak eller vägg utan problem. På det sättet åstadkoms en bättre ljudisolering på restaurangen utan att rumsmiljön påverkas negativt.

Ett bullerskyddstak för restaurangen eller ett akustiktak i köket kan monteras med hjälp av en självhäftningsfunktion eller med monterings-/hängkassetter. De senare är särskilt att föredra som ljudisolering på restaurangen om det rör sig om hyra lokaler. Självhäftningsfunktionen för bullerskydd på restaurang är enkel att jobba med och man spar pengar på installationen.

En extraordinär möjlighet att montera bullerisolering på restaurang utgörs av aixFOAM vägguppspänningen. Absorbentmattorna monteras på vägg eller i tak och förses med en särskild akustiktextil. Ljudvågorna tränger igenom akustikväven nästan obehindrat. Effekten av absorbentmattorna förvanskas inte och på så sätt säkerställs en optimal akustik på restaurangen.

Optimal bullerisolering på klubben, i baren eller på fiket

Lika viktig som bullerskyddet på restauranger är ljudisoleringen på fik, klubbar eller barer. Just ljudisolering på barer och klubbar kräver en anspråksfull rumsakustiklösning. Taksegel inneslutna i akustiktextil eller ljudabsorbentmattor infattade i aluminiumram levererar inte bara behaglig ljuddämpning i baren utan är också snygga att se på. Förutom förbättrad ljuddämpning på klubben är ljudabsorbenterna estetiskt tilltalande med de särskilda profilerna.

Bullerskydd på disko - så blir även det med högljudda diskot ljudisolerat

Vid ljuddämpning på diskotek gäller det inte bara att förbättra akustiken i lokalen, utan det är lika viktigt att hålla diskoteksljuden borta från omgivande bostäder. Ljudisolering på diskotek tillmäts därför en särskild betydelse eftersom det ofta är högt i tak och det finns stora ljudreflekterande ytor. I kombination med en gles möblering leder detta till en hög ljudnivå. Den kan bekämpas på ett optimalt sätt med aixFOAM ljudabsorbenter.

Akustikelement i tak och väggar erbjuder ett effektivt bullerskydd för diskotek och gör att inget buller tränger ut. Monteringshängkassetter kan också användas på diskotek, precis som taksegel eller självhäftande akustikelement. För hyrda objekt är vertikal upphängning av bullerskyddselement från taket med upphängningsöglor eller spännlinor ett mycket bra alternativ för diskotek eller för att minska efterklangen. För isolering av diskoteksljudet och för en optimal ljudisolering på disko rekommenderar att man klär in tak- och väggytor så mycket som möjligt.

Bullerskyddet på en bar, ljudisolering på fiket och ljuddämpning på diskotek eftersom dessa är publika inrättningar med särskilda krav på brandsäkerheten. Dessa föreskrifter uppfylls av aixFOAM akustikabsorbenter i produktserien architect line genom att de utan problem klarar kraven i DIN 4102 B1. aixFOAM Akustikabsorbenter på basis av melaminharts är inte bara svårantändliga, utan har också utmärkta akustiska absorptionsvärden för bullerskydd på krog eller ljudisolering på diskotek, restauranger eller klubbar.

aixFOAM Akustikabsorbenter - har du frågor eller får vi skicka en offert?

Vårt expertteam står till tjänst med kostnadsfri rådgivning. Telefonnumret hittar du uppe till höger. Eller vill du hellre maila? Skriv till oss, sales@aixfoam.de.