Basabsorbebent - hörnabsorbent för lågfrekvensabsorption (SH012)
Basabsorbebent - hörnabsorbent för lågfrekvensabsorption (SH012)
Art.nr.: SH012
Basabsorbebent - hörnabsorbent för lågfrekvensabsorption (SH012)
Art.nr.: SH012

Basabsorbebent - hörnabsorbent för lågfrekvensabsorption (SH012)

Art.nr.: SH012

Märken lågfrekvensabsorbenter i två olika storlekar

 • Stomform: Prisma, avfasade väggkanter
 • Färg: antracit, hallonröd, orange, ljusgrå
 • hTillämpning: Basdämpning i hifirum, hemmabio, inspelningsstudio, musikrum
I 4 enkla steg till din perfekta akustik:

* Required Fields

Din konfigurerade artikel skickas i 1-packs.
Hur många paket med 1 behöver du?

Sorry, the maximum amount you can order is 10000.

Sorry, the minimum amount you can order is 1.

1 Pack = = 1
Klar konfigurerad? Här fortsätter det
Ditt val:
Kontakta oss. Vi ger dig råd om produkter och tillämpningsmöjligheter.

Telefon: +49 2403 / 83830 - 22
Måndag - fredag, kl. 08:00 - 17:00

Email: sales@aixfoam.com
24 timmar om dygnet
Vad finns i boxen?
Du får totalt 1 förpackningsenheter med följande innehåll:

Basabsorbebent - hörnabsorbent för lågfrekvensabsorption (SH012)
Art.nr. SH012

1 Pack =
= 1
203,42 €
inkl.. 19 % Moms

aixFOAM basabsorbent (lågfrekvensabsorbent)

aixFOAM lågfrekvensabsorbenter är förstklassiga, öppenporiga akustikelement. Basabsorbenterna finns i två storlekar. Ju större absorbent man väljer, desto bättre är absorptionsförhållandet i lägre frekvensområden.

 • Skänkel 460 mm: Undre gränsfrekvens på 28 Hz
 • Skänkel 250 mm: Undre gränsfrekvens på 50 Hz

aixFOAM basfällan i prismform verkar tack vare sin storlek i det lågfrekventa området i ett bredare frekvensområde med ett maximum vid 100 Hz (stor skänkellängd) resp. 200 Hz (liten skänkellängd). Verkningssättet skall då inte jämföras med en Helmholtz-resonator, som stäms av exakt till vissa frekvenser och vars konstruktion är tämligen avancerad. Med vår lågtonsabsorbent erhåller du en bra allroundprodukt för störande basfrekvenser till ett mycket bra pris/prestanda-förhållande.

Varifrån kommer namnet ”kantabsorbent”?

Lågtonsabsorbent eller s.k. basfällor uppnår en mycket hög verkningsgrad i absorptionen av lågfrekvent ljud. Därför kallas denna typ av absorbent även basabsorbent. Genom att den placeras på ett visst sätt i rumshörnen har den även kallats kantabsorbent. Alla tre begrepp beskriver samma rumsakustikprodukt.

Varför är kantabsorbenter så effektiva just vid låga frekvenser?

Detta bygger på en bevisad maximering av ljudtrycket och en minimering av partikelhastigheten i hörnen i rektangulära rum. Lågtonsabsorbenterna placeras därför optimalt i rumshörnen i lodräta rumskanter. Allra helst bakom högtalarna och med spetsen pekande ut i rummet. Beroende på behov och rumshöjd kan 2 basabsorbenter staplas på varandra. Tack vare användningen av kantabsorbenter erhålls en väsentligt torrare och exaktare basåtergivning. Fladdrande ekon kan undvikas på ett effektivt sätt.
När det gäller kantabsorbenter är det viktigt att nämna att effektiviteten är avhängig av prismakroppens volym samt akustikskummets kvalitet. Därför fungerar kantabsorbenter med större kantlängd effektivare i det låga frekvensområdet jämfört med små kantabsorbenter.

Ljusbeständighet
Alla våra akustikskum på polyesterbas förses med en specialutvecklad UV-blockerartillsats som bevisligen leder till bättre resultat i s.k. xenon-tester.

Färg
antracit, ljusgrå, hallonröd eller orange (med UV-gulningsskydd)

OBS
Vi vill hänvisa till att denna aixFOAM produkt alltid tillverkas orderbaserat genom ett stort antal tillval som vi som tillverkare erbjuder. Därigenom får varje kund sin personliga aixFOAM - ljudabsorptionsprodukt som tillverkas explicit enligt dennes önskemål för dennes behov och dennes miljö.

Tolerans
Vi tillverkar denna produkt enligt DIN 7715 del 5 P3.

Förpackningsenhet
Beroende på storlek (vid liten kantlängd 4 basabsorbenter per kartong, vid stor kantlängd 2 basabsorbenter per kartong).

Akustiska mätningar av aixFOAM kantabsorbenter
RWTH Aachen har genomfört undersökningar av absorptionen hos våra basabsorbenter. Nedan presenteras de utmärkta mätresultaten. Det särskilda verkningssättet hos våra kantabsorbenter är något utöver det vanliga.

Resultat för den stora kantabsorbent som var uppställd i ett rumshörn. Antalet uppmätta kantabsorbenter var fyra; de befann sig i de fyra hörnen av ett hallrum.

Messergebnisse von 4 großen aixFOAM Bassabsorbern - aufgestellt in 4 Raumecken.         Mittlere Absorptionsfläche von einem großen aixFOAM Kantenabsorber bei 4 Elementen in 4 Raumecken.

 

Resultat för stor kantabsorbent uppställd i ett rumshörn. Mätning utfördes av 4 kantabsorbenter som var osymmetriskt fördelade i de fyra kanterna av ett hallrum.


Akustische Messung von 4 großen Bassabsorbern – unsymmetrisch in den vier Boden-Kanten verteilt.Mittlere Absorptionsfläche eines großen aixFOAM Kantenabsorbers bei 4 Elementen in 4 Raumkanten

 

Resultat för liten kantabsorbent uppställd i ett rumshörn. Mätning utfördes av 8 kantabsorbenter som befann sig parvis mittemot varandra i de fyra hörnen av ett hallrum.

Akustische Messungen an 8 kleinen aixFOAM Bassabsorbern – paarweise übereinander in 4 Raumecken. Absorptionsfläche eines kleinen Bassabsorbers bei 8 Stück in 4 Ecken (je 2 übereinander, berührend)

 

Resultat för liten kantabsorbent uppställd i en rumskant. Mätning utfördes av 8 kantabsorbenter som var osymmetriskt fördelade i de fyra kanterna av ett hallrum.

Akustische Messung von 8 kleinen Kantenabsorbern – unsymmetrisch in den vier Boden-Kanten verteilt.  Absorption eines kleinen Bassabsorbers bei 8 Elementen in 4 Raumkanten ohne gegenseitige Berührung

Alternativ

 • Brandklass UL 94 HF1 (se grundkunskaper akustik - brandklasser)
 • Brandklass FAR 25.853 (ljusgrå) med testcertifikat från Lufthansa tekniklaboratorier (se grundkunskaper akustik - brandklasser)
 • Brandklass DIN4102 B1 (på begäran)

Mått
Skänkellängder: 460 x 460 mm (2 stk/kartong) eller 250 x 250 mm (4 stk/kartong)
Höjd: 1000 mm

Användningsområden

 • Minskning av fladdrande ekon i det lågfrekventa området
 • Optimering av basfrekvenser i hemmabio och musikrum
 • Minskning av room mode i det lågfrekventa området i en inspelningsstudio

Detta användningsexempel visar två uppställda aixFOAM lågtonsabsorbenter (SH012) med högtalarpar placerade framför.

Detta användningsexempel visar två uppställda aixFOAM lågtonsabsorbenter (SH012) med högtalarpar placerade framför.

aixFOAM basabsorbenter kan också monteras i taket. Detta användningsexempel visar en stående och en hängande monterad lågtonsabsorbent för effektiv dämpning av låga frekvenser.

aixFOAM basabsorbenter kan också monteras i taket. Detta användningsexempel visar en stående och en hängande monterad lågtonsabsorbent för effektiv dämpning av låga frekvenser.

Vi rekommenderar följande tillbehör som passar till denna produkt: